Soós Krisztián feeder verseny beszámolója

 Tisztelt Cukk és tisztelt horgásztársak!

 
Soós Krisztián vagyok. Ezúttal az év első Feeder versenyéről számolnék be, melyen szép eredményt értem el a Cukk etetőanyagával. A helyszín ezúttal is a marcalgergelyi Joó-tó. A versenyt 36 fő részvételével 3 szektorban rendezték meg, 2014 január 12-én. Mint később kiderült, a verseny színvonalát Szlovén – Szlovák – Magyar horgászok biztosították.
A feederezés, azon belül a methold horgászat a virágkorát éli ma magyarországon és  a versenyen sem volt ez másképp. De én ezt akkor máshogy gondoltam és bejött. Kedvenc etetőanyagomat a Cukk kendermagost választottam. A zacskót kibontva rögtön feltűnik, hogy egy finomszemcsés etetőanyaggal állunk szemben, amibe 40% pirított, őrölt kendermag került. Így aromázni sem kell, mert kellemes, dióra emlékeztető illata hamar felkelti a halak figyelmét. Az etetőanyagban lévő lehetőségeket, hogy még jobban kiaknázzam, nem vízzel, hanem kenderlével kevertem be. Kendermagos etetőanyag + kenderlé = halálos fegyver a halakra nézve. Az állagát 4 dl folyadékkal állítottam be. Ezzel az volt a célom, hogy még a  kosárba könnyen lehessen nyomni, de a fenékre érve azonnal bontson, odavonzva ezzel a kíváncsi halakat. A végszereléken egy hosszúelőkés, csúszókosaras megoldás volt az évszakhoz lefinomítva 12-es előke 16-os horoggal.
Alapetetést 15 kiakasztott zsinórklipszes dobás képezte, a horogra pedig csontkukac került. Az első halak érkezését a spicc apró rezdülései jelezték, majd kapás! A bot karikába görbült. Próbáltam húzni rajta, de nem jött. Éreztem, ez nem az én súlycsoportom, engednem kell! Mire kiakasztottam volna a zsinórt a klipszből a hal büntetett és magával vitte az előkét. Remélem nem fog hiányozni a végén.
A horgászat egy kis csenddel folytatódott, majd újabb dobások hatására, a halak gyűlni kezdtek a szákomban. Minden kapásért meg kellett küzdeni, de ezzel mások is így voltak. Így a végére nagyon izgalmassá vált a verseny.
A mérlegelés 11900 gr-ot mutatott, megszerezve ezzel a szektorgyőzelmet, összesítésben pedig a 2. helyet. Ez az eset is példázza, hogy milyen szép eredményeket lehet elérni a Cukk etetőanyagaival, akár versenykörülmények között is. Csak mindent az adott helyzethez kell igazítani. 
  ÁSZFAdatvédelem (GDPR)  
designed & powered by doboSoft ©2013